Kokt falu med pepparrotssås

Du behöver ca 400 g mager falukorv 1 påse (225 g) färska minimorötter / 1 burk morötter vatten, salt Pepparrotssås: 4 dl mjölk 1/2 tärning...


4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g mager falukorv
  • 1 påse (225 g) färska minimorötter / 1 burk morötter
  • vatten, salt
  • Pepparrotssås:
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 1/2 msk majsstärkelse, maizena
  • (salt)
  • svartpeppar
  • riven pepparrot
  • Att servera till:
  • kokt potatis
  • pepparrot

Gör så här

1
1. Börja med såsen. Vispa samman mjölk, smulad buljongtärning och majsstärkelse i en kastrull.

2
2. Hetta upp blandningen under omrörning. Låt såsen koka på svag värme, under omrörning, några minuter tills den är lagom tjock.

3
3. Smaksätt med salt, svartpeppar och riven pepparrot.

4
4. Späd med mjölk eller av det kommande korvspadet för tunnare sås.

5
5. Skär korven i 4 knubbiga portionsbitar.

6
6. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten eller värm burkmorötterna i sitt eget spad.

7
7. Placera korvskivorna ovanpå morötterna mot slutet av koktiden och låt korven bli genomvarm.

8
8. Servera korven med sås, extra pepparrot, morötter och potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top