Kokosris med havrebit

Du behöver 2 pkt havrebit 320g eller fast tofu 1 st röd chili 2 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja Kokosris 4 dl kokosmjölk 3 dl...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt havrebit 320g eller fast tofu
  • 1 st röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja

Kokosris

4 dl kokosmjölk
3 dl vatten
1 tsk salt
3 dl jasminris

Topping

2 st paprikor gärna i olika färger
1 st mango
2 st salladslökar

Till servering

färsk koriander

Gör så här

1

Tärna havrebitar eller tofu i centimeterstora bitar. Skär bort skaftet på chilin och dela den. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt. Lägg allt i en plastpåse tillsammans med olivoljan, förslut och låt marinera i 20 minuter i rumstemperatur. Vänd runt lite ibland.

2

Kokosris Koka upp kokosmjölk, vatten, salt och ris. Låt sjuda under lock tills riset är klart, cirka 20 minuter. 

3

Topping Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala mangon, skär bort kärnan och tärna köttet. Skiva salladslöken tunt. 

 

 

4

Häll av marinaden från havrebitarna. Fräs dem i ganska het panna till fin färg, salta. Lägg upp ris, paprika, mango, salladslök och havrebitar och toppa med färsk koriander. 


Kommentar:
Tips: Havrebit finns av märket Fazer Yosa och är en vegansk produkt, som kan användas på många vis. Det går också bra att använda fast tofu men den får inte samma färg och krispiga yta när den steks.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top