RECEPT FRÅN IK

Kokosris med havrebit

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt havrebit 320g eller fast tofu
  • 1 st röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • Kokosris

  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 dl jasminris
  • Topping

  • 2 st paprikor gärna i olika färger
  • 1 st mango
  • 2 st salladslökar
  • Till servering

  • färsk koriander

Gör så här

1

Tärna havrebitar eller tofu i centimeterstora bitar. Skär bort skaftet på chilin och dela den. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt. Lägg allt i en plastpåse tillsammans med olivoljan, förslut och låt marinera i 20 minuter i rumstemperatur. Vänd runt lite ibland.

2

Kokosris Koka upp kokosmjölk, vatten, salt och ris. Låt sjuda under lock tills riset är klart, cirka 20 minuter. 

3

Topping Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala mangon, skär bort kärnan och tärna köttet. Skiva salladslöken tunt. 

 

 

4

Häll av marinaden från havrebitarna. Fräs dem i ganska het panna till fin färg, salta. Lägg upp ris, paprika, mango, salladslök och havrebitar och toppa med färsk koriander. 


Kommentar:
Tips: Havrebit finns av märket Fazer Yosa och är en vegansk produkt, som kan användas på många vis. Det går också bra att använda fast tofu men den får inte samma färg och krispiga yta när den steks.

Recept