Kokosparfait med rabarber

Du behöver 1.5 dl kokosflingor 10 st äggulor 2 dl florsocker 250 g kokoskräm (finns på asienhyllan i butikerna där de har kokosmjölk) 5 dl...


6 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl kokosflingor
  • 10 st äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 250 g kokoskräm (finns på asienhyllan i butikerna där de har kokosmjölk)
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 st rabarberstänglar (skalas eventuellt lite, koka gärna med skalet i sockerlagen )
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 st vaniljstång gärna en fet en från Tahiti
  • 1.5 msk limesaft ( kan uteslutas)

Gör så här

1
Parfait:

2
Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en torr stekpanna. Vispa gulor och florsocker vitt och poröst. Blanda ner kokos och kokoscrème, vänd sedan ner den vispade grädden. Fodra en avlång brödform med plastfilm, häll sedan ner parfaitsmeten. Frys över natten. Låt den ligga framme 15 minuter före servering

3
Inkokta rabarber:

4
Koka upp socker, vatten, vaniljstång med urskrapat innanmäte och eventuell limesaft. Sila. Skär rabarbern i tändsticksform, slå den varma lagen över. Ge den ett hastigt uppkok. Låt allt bli kallt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top