RECEPT FRÅN IK

Kokospannkaka med kålsallad

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 st ägg
  • 2 krm salt
  • Kripsig kålsallad

  • 100 g rödkål
  • 100 g spetskål
  • 0,5 st rödlök
  • 1 st lime pressad
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk honung
  • 1 krm salt
  • smör eller kokosolja till stekning
  • 3 dl handskalade räkor

Gör så här

1

Vispa ihop vetemjölet med hälften av kokosmjölken. Vispa i resten av kokosmjölken och sedan äggen. Krydda med salt och låt smeten stå och svälla i 15 minuter. 

2

Kålsallad Strimla båda kålsorterna tunt, använd mandolin eller osthyvel. Skala och finhacka rödlöken. Vispa ihop lime, olivolja, honung och salt i en stor skål, lägg i kål och lök och massera in dressingen i kålen, gärna med händerna. Låt stå svalt medan pann­kakorna steks.

3

Stek pannkakorna gyllene i smör eller kokosolja.

4

Fyll pannkakorna med kålsallad och räkor och vik ihop dem som fickor. Servera genast. 


Recept