Kokospannacotta med färsk frukt och bär

Du behöver 3 st gelatinblad 2 dl vispgrädde 2 dl kokosmjölk 120 g socker 1 st cantaloupemelon 4 st passionsfrukt 1 st ask hallon Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosmjölk
  • 120 g socker
  • 1 st cantaloupemelon
  • 4 st passionsfrukt
  • 1 st ask hallon

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 10 minuter.

2
Koka upp grädde, kokosmjölk (rör om i burken om innehållet skiktat sig!) och socker. Ta från värmen och vispa ner gelatinbladen.

3
Häll smeten i 4–6 cocotter (eller portionsformar av silikon) och ställ i kylen några timmar (eller i frysen en timme om du har bråttom).

4
Ställ formarna i lite varmt vatten tills pannacottan lossar av sig självt i kanterna. Stjälp upp på fat eller assietter.

5
Servera med den färska frukten.


Kommentar:
Tid 20 minuter + tid för stelning

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top