Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 st citron saften
  • Blåbärssås

  • 4 dl blåbär frysta
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl florsocker

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp kokosmjölk, socker, grädde och saften av citron eller lime. Ta bort från värmen. Ta upp gelatinbladen ut vattnet och rör ner dem så de smälter i kokosgrädden.
2
Låt svalna i några minuter. Rör om och häll upp i fem plastmuggar eller portionsformar som sköljts ur med kallt vatten.
3
Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten.
4
Blåbärssås Mixa alla ingredienserna till en slät sås. Låt såsen stå i kylen till servering.
5
Ta fram pannacottorna en stund före servering och vänd upp dem på assietter. Skeda blåbärssås över varje portion och toppa eventuellt med några färska blåbär.

Kommentar:
Förutom tillagningstid tillkommer tid att stelna. Detta är ett läsarrecept inskickat av Viktor Hagström i Töllsjö.

Recept // Fler frukt & bärrecept