Kokoskaka med glasyr

Du behöver 2 st ägg 2 dl strösocker 1 dl Ljummet vatten 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ströbröd till formen Glasyr 1 st äggula...

Tillagningstid: 75 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl Ljummet vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ströbröd till formen

Glasyr

1 st äggula
1 dl strösocker
100 g smör
2.5 tsk vaniljsocker

Topping

riven kokos

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vatten och mjöl blandat med bakpulver.

2
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader cirka 35 minuter.

3
Låt kakan svalna lite. Gör glasyren genom att värma alla ingredienserna och röra tills smöret smält och sockret löst sig helt.

4
Tryck ner små gropar med fingrarna i kakan. Häll glasyr i hålen och bred ut resten över kakan med en smörkniv.

5
Strö kokos över och låt kakan svalna före servering.


Kommentar:
Läsarrecept från Anna-Lisa Axelsson, Karlstad

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top