Kokos- och päronkaka

Du behöver 1 st päron skalat och skuret i små bitar 1.5 dl vetemjöl luftigt mätt 2 st ägg 1 dl strösocker 1 dl potatismjöl...


1 portion

Du behöver

  • 1 st päron skalat och skuret i små bitar
  • 1.5 dl vetemjöl luftigt mätt
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2.5 tsk bakpulver (behövs för att lyfta frukten)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk kardemumma mald

Till formen (1 1/2 liter):

smör
ströbröd

Gör så här

1
Blanda päronbitarna med vetemjölet. Vispa ägg och socker till pösig konsistens. Blanda med övriga ingredienser.

2
Häll smeten i den smorda bröade formen. Grädda kakan i 200 graders ugnsvärme cirka 30 minuter. Känn med sticka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top