Knapriga vårrullar med kycklingfärs

Du behöver 400 g kronfågel kycklingfärs 50 g smält smör till pensling 1 st vårrulledeg tinad, finns i asiatiska butiker, eller filodeg i dubbla lager...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kronfågel kycklingfärs
  • 50 g smält smör till pensling
  • 1 st vårrulledeg tinad, finns i asiatiska butiker, eller filodeg i dubbla lager
  • peppar timjan, oregano
  • 1 st klyfta vitkål (150-175 g) fint strimlad
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1/2-1 st pepparfrukt röd, beroende på styrka
  • 2.5 msk soja

Gör så här

1
Bryn kycklingfärsen smulig i matfett. Tillsätt vitkål, vitlöksklyftor och strimlad pepparfrukt. Smaka av med kryddor och soja till en smakrik röra. Låt puttra ihop i ca 5 minuter. Låt svalna. Dela vårrulleplattorna eller skär ut ca 18 x 18 cm stora kvadrater ur filodegen. Lägg upp dem med hörnet nedåt och pensla kanterna med smör, fördela färsblandningen på mitten. Vik in fliken under, vid sidorna och rulla ihop. Upprepa de övriga arken. Lägg rullarna på bakpappersklädda plåtar. Pensla dem med smör och grädda dem i 225° C i ca 10-15 min.

2
Servera de frasiga rullarna med en sallad till. Tips! Vårrulledeg är lättare att använda, inte så skör och oftast i anpassad storlek, men det kan ersättas av filodeg i dubbla lager.

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top