Knäck­klubbor med polkagris

Du behöver 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap 280 g 2 dl strösocker 0.75 dl krossade polkagrisar 50 g Gör så här 1 Vik...

Tillagningstid: 30 minuter
15 portioner

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap 280 g
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl krossade polkagrisar 50 g

Gör så här

1
Vik små strutar av bakplåtspapper och fäst ändarna med en häftklammer. Placera strutarna i smala glas.

2
Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor, tjockbottnad kastrull. Sänk till medelvärme när

3
smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122 grader eller håller för starkt kulprov, se sidan 95. Rör om i smeten då och då.

4
Dra kastrullen från plattan och rör ner det mesta av de krossade polka­grisarna, men spar lite till dekor.

5
Klicka upp knäcken i strutarna.

6
Låt svalna lite och tryck sedan ner en klubbpinne och strö över lite extra polkagriskross. Låt svalna helt och förvara sedan i kylskåp.


Kommentar:
Tips! Till klubbpinne kan användas papperssugrör som på bilden. Leta i hobby­butiker på internet, eller använd kapade grillspett av trä.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top