Du behöver
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 dl vin torrt vitt
- citron lite pressad
- 225 g gruyère
- 225 g emmentalerost riven
- 1 msk majsmjöl
- 2 msk kirskål
- 0.5 krm salt
- 0.25 tsk paprikapulver
- 0.25 tsk muskotnöt riven
Tillbehör:
bröd vitt tärnat
päron skivade
Gör så här
1
Skär vitlöken mitt itu och gnid fonduegrytans insida med halvorna. Häll i vinet och citronsaften (ett tryck på citronen, inte mer) och värm långsamt. Flytta sedan grytan till det tända spritköket. Tillsätt ostarna, lite i taget, och rör hela tiden tills alltsammans smält.
2
Blanda samman majsmjöl och kirsch och rör ner i grytan när osten börjar bubbla. Sjud i 2-3 minuter under omrörning.
3
Tillsätt kryddorna, smaka av och servera med brödtärningar att doppa, päronskivor för att pigga upp smaklökarna och en grönsallad.
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.