Klassisk rabarbersylt

Du behöver 0.5 kg rabarber 0.5 kg syltsocker 2 msk vatten Gör så här 1 Skölj och ansa rabarbern, skala den om den är grov....

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 kg rabarber
  • 0.5 kg syltsocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

1
Skölj och ansa rabarbern, skala den om den är grov.

2
Skär stjälkarna i cirka 1 centimeter stora bitar. Koka upp vattnet tillsammans med rabarbern och låt sjuda försiktigt under lock i 5 minuter. Rör i sockret och låt sjuda i ytterligare 3 minuter.

3

4
Häll upp på varma, rena burkar med lock, förslut, och vänd syltburken ett par gånger medan den svalnar.

5
Vill du öka hållbarheten på sylten tillsätt ett konserverings-medel, till exempel natriumbensoat eller atamon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top