Du behöver
- 0.5 st huvudsallad
- 4 st tomater
- 1 st liten rödlök
- 100 g bacon
- 600 g nötfärs
- smör och olja
- 4 st brioche hamburgerbröd
- 50 g inlagd gurka
- salt och peppar
Hamburgerdressing
2.5 dl majonnäs
0.5 dl crème fraîche
2 msk ketchup
1 msk inlagd gurka finhackad
1 msk tomatpuré
2 tsk HP-sås
1.5 tsk äppelcidervinäger
2 tsk paprikapulver
Eventuellt lite tabasco
Gör så här
Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av. Förvara på ett svalt ställe tills den ska serveras..
Plocka salladen. Skär tomaterna i skivor. Skala rödlöken och skär i tunna ringar. Stek baconet knaprigt i torr panna och låt det droppa av på hushållspapper.
Forma färsen till platta färsbiffar och stek dem i smör eller olja tills genomstekta.
Krydda med salt och peppar.
Värm hamburgerbrödet i ugnen, halvera och bred på hamburgerdressingen. Toppa med sallad, burgare, tomat, bacon, lök och saltgurka.