Klassisk burgare med hemlagad dressing

En riktigt god klassisk burgare med nötkött och hemlagad dressing.

Tillagningstid: 25 minuter
0 styck

Du behöver

  • 0.5 st huvudsallad
  • 4 st tomater
  • 1 st liten rödlök
  • 100 g bacon
  • 600 g nötfärs
  • smör och olja
  • 4 st brioche hamburgerbröd
  • 50 g inlagd gurka
  • salt och peppar

Hamburgerdressing

2.5 dl majonnäs
0.5 dl crème fraîche
2 msk ketchup
1 msk inlagd gurka finhackad
1 msk tomatpuré
2 tsk HP-sås
1.5 tsk äppelcidervinäger
2 tsk paprikapulver
Eventuellt lite tabasco

Gör så här

1

Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av. Förvara på ett svalt ställe tills den ska serveras..

2

Plocka salladen. Skär tomaterna i skivor. Skala rödlöken och skär i tunna ringar. Stek baconet knaprigt i torr panna och låt det droppa av på hushållspapper.

3

Forma färsen till platta färsbiffar och stek dem i smör eller olja tills genomstekta.

4

Krydda med salt och peppar.

5

Värm hamburgerbrödet i ugnen, halvera och bred på hamburgerdressingen. Toppa med sallad, burgare, tomat, bacon, lök och saltgurka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top