RECEPT FRÅN IK

Klassisk burgare med hemlagad dressing

En riktigt god klassisk burgare med nötkött och hemlagad dressing.

Av . Foto: Columbus Leth

Tillagningstid: 25 minuter
0 styck

Du behöver

  • 0.5 st huvudsallad
  • 4 st tomater
  • 1 st liten rödlök
  • 100 g bacon
  • 600 g nötfärs
  • smör och olja
  • 4 st brioche hamburgerbröd
  • 50 g inlagd gurka
  • salt och peppar
  • Hamburgerdressing

  • 2.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk inlagd gurka finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk HP-sås
  • 1.5 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk paprikapulver
  • Eventuellt lite tabasco

Gör så här

1

Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av. Förvara på ett svalt ställe tills den ska serveras..

2

Plocka salladen. Skär tomaterna i skivor. Skala rödlöken och skär i tunna ringar. Stek baconet knaprigt i torr panna och låt det droppa av på hushållspapper.

3

Forma färsen till platta färsbiffar och stek dem i smör eller olja tills genomstekta.

4

Krydda med salt och peppar.

5

Värm hamburgerbrödet i ugnen, halvera och bred på hamburgerdressingen. Toppa med sallad, burgare, tomat, bacon, lök och saltgurka.


Recept