RECEPT FRÅN IK

Kladdkaka med italiensk maräng

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker (360 g)
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad 70
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • smör till formen
  • 1 st maränger 1 sats italiensk maräng, se recept nedan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa ihop ägg och socker utan att det blir fluffigt. Smält smör tillsammans med choklad. Låt svalna något. Vispa ned i äggvispet. Sikta i mjölet och vänd in till en jämn smet.
3
Häll i en smord form (cirka 24 centimeter i diameter). Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
4
Toppa kakan med den italienska marängen och bränn av med en brulébrännare. Förvara i kylen.


Recept // Fler ägg & mejerirecept