Kladdkaka med italiensk maräng

Du behöver 4 st ägg 4 dl strösocker (360 g) 150 g smör 150 g mörk choklad 70 3 dl vetemjöl (180 g) smör till...

Tillagningstid: 60 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker (360 g)
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad 70
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • smör till formen
  • 1 st maränger 1 sats italiensk maräng, se recept nedan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Vispa ihop ägg och socker utan att det blir fluffigt. Smält smör tillsammans med choklad. Låt svalna något. Vispa ned i äggvispet. Sikta i mjölet och vänd in till en jämn smet.

3
Häll i en smord form (cirka 24 centimeter i diameter). Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.

4
Toppa kakan med den italienska marängen och bränn av med en brulébrännare. Förvara i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top