Kladdkaka med fudgeglasyr

Du behöver 150 g smör 3 st ägg 3 dl strösocker 3.5 dl vetemjöl (210 g) 1 dl kakao (45 g) 1 msk vaniljsocker 1...

Tillagningstid: 35 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl (210 g)
  • 1 dl kakao (45 g)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mörk choklad gärna 70 %
  • 75 g smör rumsvarmt

Gör så här

1
Klä botten av en form, cirka 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper.

2
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.

3
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna lite.

4
Fortsätt med glasyren. Blanda vispgrädde, socker, sirap och chokladen bruten i mindre bitar i en liten kastrull. Låt koka upp och sedan puttra sakta i några minuter. Dra kastrullen från värmen och blanda ner smöret.

5
Låt svalna lite och häll sedan glasyren över kakan i formen. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 3 timmar.

6
Lossa kakan ur formen genom att skära med en kniv längs dess kant. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top