RECEPT FRÅN IK

Kladdkaka med daimgrädde

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st dubbeldaim
  • Daimgrädde

  • 1 st dubbeldaim
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1.5 msk kakao
  • 1.5 msk florsocker

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 200 grader.
2
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i smeten. Hacka daimen och blanda ner även den i smeten.
3
4
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
5
6
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna och ställ den gärna i kylen över natten.
7
8
Daimgrädden:
9
Vispa grädden fluffigt tillsammans med kakao och florsocker. Hacka daimen och vänd ner det mesta i grädden, spara lite till dekorering.
10
11
Lossa kladdkakan ut formen och bred grädden över och dekorera med hackad daim.

Recept // Fler mjölrecept