Kladdkaka med cookie dough

En himmelskt god kladdkaka fylld med härliga kakdegs-bitar och choklad!

Tillagningstid: 50 minuter
10 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl knappt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 dl mörka chokladknappar

Kladdkaka

200 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
0.5 dl kakao
3 dl vetemjöl knappt
1 tsk salt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 22 centimeter i diameter.

2

Gör kakdegen. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt ägget och vispa ihop.

3

Rör ner mjöl, bakpulver och chokladknappar och arbeta ihop till en smidig deg. Låt stelna i kylskåpet medan du gör kladdkakesmeten.

4

Gör kladdkakan. Smält smöret i en kastrull på låg värme och ställ åt sidan.

5

Rör ihop ägg och socker i en bunke. Rör ner resterande ingredienser och tillsätt sedan smöret. Rör ihop till en jämn smet.

6

Häll smeten i formen och klicka sedan ner kakdegen. Rör om försiktigt så att smeten blir marmorerad.

7

Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Låt svalna helt innan du serverar kakan.


Kommentar:
Ta ut kakan i tid medan den fortfarande är kladdig för bästa resultat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top