RECEPT FRÅN IK

Kladdkaka med choklad och bönor

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 50 minuter
6 bitar

Du behöver

  • 200 g mörk choklad hackad
  • 400 g kidneybönor sköljda och avrunna
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • Färskostkräm

  • 200 g cream cheese Philadelphia
  • 3 msk florsocker
  • Garnering och servering

  • hallonpulver
  • 125 g färska hallon

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen.

2

Mixa bönorna i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Mixa i florsockret. Rör i ett ägg i taget. Häll i chokladen och mixa till en jämn smet. Mixa i mandelmjölet till en slät smet.

3

Häll smeten i en springform klädd med bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt kakan kallna. 

4

Färskostkräm Vispa upp cream cheese i en bunke. Tillsätt siktat florsocker och vispa ihop. 

5

Garnering och servering Toppa kakan med krämen. Garnera med hallonpulver och servera med färska hallon.


Recept