Kladdkaka – Kärleksmums

Kladdkaka, kärleksmums, snoddas, chokladkaka. Kärt barn har många namn. Här kommer receptet på en härlig variant!

Tillagningstid: 50 minuter
10 bitar

Du behöver

Chokladkaka

150 g smör
100 g mörk choklad
0.5 dl kokt kaffe
3 st ägg
1 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 dl kakao
2.5 dl vetemjöl
1 nypa salt

Glasyr

75 g smör
2 msk kokt kaffe
3.5 dl florsocker
2 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker

Till garnering

1.5 dl riven kokos

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 centimeter i diameter.

2

Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.

3

Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.

4

Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.

5

Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i 1 minut.

6

Häll glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före ­servering.


Kommentar:
Kärleksmums är en klassiker som många älskar, så det föll sig naturligt att prova smakerna i en kladdkaka. Resultatet blev en himmelskt god kärleksmumskladdkaka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top