RECEPT FRÅN IK

Kladdkaka Kärleksmums

Av . Foto: Helén Pe

Tillagningstid: 50 minuter
10 bitar

Du behöver

    Chokladkaka

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 0.5 dl kokt kaffe
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl kakao
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • Glasyr

  • 75 g smör
  • 2 msk kokt kaffe
  • 3.5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • Till garnering

  • 1.5 dl riven kokos

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 centimeter i diameter.

2

Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.

3

Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.

4

Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.

5

Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i 1 minut.

6

Häll glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före ­servering.


Kommentar:
Kärleksmums är en klassiker som många älskar, så det föll sig naturligt att prova smakerna i en kladdkaka. Resultatet blev en himmelskt god kärleksmumskladdkaka.

Recept