Kirskålspesto med solrosfrö

Du behöver 1 l kirskålsblad späda 1 dl gräslök eller annan färsk örtkrydda 1 dl solrosfrön 2 dl olivolja 1.5 st vitlöksklyftor 2 dl parmesanost...

Tillagningstid: 5 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 l kirskålsblad späda
  • 1 dl gräslök eller annan färsk örtkrydda
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl olivolja
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2 dl parmesanost grovriven
  • salt

Gör så här

1
Mixa alla ingredienser och smaka av med lite salt. Förvara peston i en glasburk med lock i kylen. Där håller den i minst en vecka. Gott till pasta eller som smaksättning i en sallad eller paj.

2
Tips: Anna-Karin brukar bre kirskålspesto på en smörgås och toppa med skivade tomater. Tips: Använd de späda bladen av kirskål, stjälkar och äldre blad smakar beskt. Växten smakar också sämre när den börjat blomma. Klipp ner den så kommer nya fina blad.


Kommentar:
Receptet är skapat av Anna-Karin Engström

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top