Kikärtsplättar med fyllda tomater

Du behöver 100 g champinjoner 2 msk smör salt, svartpeppar rödlök 1.5 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl matlagningsgrädde 2 tsk kinesisk soja 20...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • rödlök
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 20 st sockerärter
  • 6 st tomater
  • 2 st burkar kikärter ätfärdiga
  • 2 st ägg
  • 1.5 tsk spiskummin malda
  • 0.75 tsk salt
  • kajennpeppar 2 duttar
  • olja att steka i

Gör så här

1
Ansa och skiva svampen, fräs i kastrull i lite av smöret, salta och peppra. Ta upp. Skiva löken och låt den smälta i resten av smöret på medelvärme 5 minuter, smaksätt, häll i svampen och rör i mjölet. Späd med mjölk och grädde, koka upp och sjud 5 minuter. Sätt färg med soja, smaka av med salt och peppar.

2
Skölj och strimla sockerärterna fint. Skär topplock av tomaterna, gröp ur kärnhuset. Fyll svampsås i tomatskålarna strax före servering.

3
Skölj kikärterna, låt rinna av och mixa med ägg, spiskummin, salt och kajenn. Hetta upp olja i panna på näst högsta värme. Ta en slev plättsmet, doppa i sockerärtsstrimlet och klicka med gröna sidan ner i stekpannan. Platta till lite och stek 2–3 minuter på ömse sidor.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 470, fett 23 g, kolhydrater 37 g, fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top