Du behöver
- 2.5 dl kikärtsmjöl
- 2 st ägg
- 2 dl vatten varav 1 dl kokande
- 0.75 tsk salt
- 1 msk rosmarin hackad
- majsolja till stekning
- 100 g ost eller annan smakrik kittost
- 1 st körsbärstomater (250 g)
- 0.5 kruka färsk basilika
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Vispa ihop mjölet med äggen och 1 deciliter kallt vatten. Tillsätt det kokande vattnet, salt och rosmarin. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.
2
Stek pannkakor i rikligt med olja på medelvärme.
3
Sätt ugnen på 250 grader och grill om pannkakorna ska gratineras. Lägg dem i en ugnssäker form. Skiva osten och lägg den på pannkakorna. Gratinera i mitten av ugnen i 3–5 minuter tills osten har fått fin färg.
4
Halvera tomaterna och vänd runt med basilika och olivolja. Salta och peppra. Servera till pannkakorna.
Tips! Kikärtsmjöl är matigt och nyttigt, och finns i hälsokostaffären. Näringsvärde: Kcal 476, Fett 28 g, Kolhydrater, 33 g, Fibrer 7 g