Kikärtskräm med frisk citronsmak

Du behöver 1 st burk kikärter 0.5 st citron skal och saft 2 msk olivolja extra virgin 0.75 tsk flingsalt 1 krm chilipulver 1 tsk...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st burk kikärter
  • 0.5 st citron skal och saft
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 0.75 tsk flingsalt
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2.5 msk kallt vatten
  • smörgåskrasse

Gör så här

1
Skölj ärterna i en sil under kallvattenkranen. Låt droppa av. Lägg ärterna i mixer. Tillsätt rivet skal och saft av citron, olja, salt och kryddor. Mixa allt och späd försiktigt med vatten under tiden tills det blir ett tjockt mos.

2
Använd krämen som pålägg ihop med grönsaker som paprika, blekselleri, tomater och rädisor. Eller kombinera med kallskuret smörgåspålägg. Garnera med krasse.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top