Kikärtsgryta med lök och tomater

Du behöver 1 gul lök (ca 100 g) 1 aubergin (300 g) olja 1 burk (400 g) kikärter, avrunna 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk röd currypasta...


4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök (ca 100 g)
  • 1 aubergin (300 g)
  • olja
  • 1 burk (400 g) kikärter, avrunna
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 2 msk mango chutney
  • salt
  • svartpeppar
  • Tillbehör:
  • bröd
  • klippt persilja

Gör så här

Skala och hacka löken fint. Tärna auberginen grovt. Bryn löken och aubergintärningarna i olja. Tillsätt kikärter, buljongtärningar, currypasta och tomatkross. Låt allt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med chutney, salt och peppar. Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top