Kikärtsbullar med kryddig sås

Du behöver 5 dl kikärter avrunna 4 st salladslökar finhackade 2.5 st vitlöksklyftor hackade 1 st ägg 2 msk potatismjöl salt 1 krm kajennpeppar olja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl kikärter avrunna
  • 4 st salladslökar finhackade
  • 2.5 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • olja och
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • mynta klippt
  • salt svartpeppar
  • 4 st bröd

Gör så här

1
Kör kikärterna i mixern. Blanda med löksorterna. Tillsätt ägg, potatismjöl, salt och kajenn. Arbeta till jämn färs. Forma bollar.

2
Stek bollarna runt om i 5 minuter. Blanda yoghurt, honung, spiskummin, paprikapulver och örter. Smaka av. Fyll bröden med bullar och sås.


Kommentar:
Tips! Djupfryst falafel från butik är en utmärkt produkt om du inte vill göra egna.

Näringsvärde
Kcal 550
Fett 10 g
Kolhydrater 60 g
Fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top