Du behöver
- 2 st burkar kikärter ätfärdiga, 400 gram
- 1 st äggula
- 0.75 tsk salt
- 1.5 st kajennpeppar duttar
- 3 msk potatismjöl
- 0.5 dl ströbröd
- olivolja lite att steka i
- 300 g broccolibuketter
- vatten salt
- 6 dl mjölk
- 3 msk vetemjöl
- 0.75 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymalen
- 2.5 msk parmesanost riven
- 2 st röda paprikor
Gör så här
1
Skölj kikärterna noga i sil, låt rinna av väl. (Stav)mixa med äggula, salt, kajenn och potatismjöl. Forma till 8 små biffar, vänd i ströbröd och stek i olja på medelvärme, cirka 4 minuter på varje sida.
2
Koka broccolin i saltat vatten 1–2 minuter, låt rinna av. Koka upp mjölken under omrörning. Skaka ut mjölet i några matskedar kallvatten i burk med skruvlock, vispa ner i mjölken. Sjud 3 minuter på svag värme, smaka av med salt, peppar och ost. Vänd ner broccolin. Skölj, dela och kärna ur paprikorna, skär till strimlor att knapra till.
Näringsvärde: Kcal 622, Fett 25 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 16 g