Du behöver

  • 2 st burkar kikärter ätfärdiga, 400 gram
  • 1 st äggula
  • 0.75 tsk salt
  • 1.5 st kajennpeppar duttar
  • 3 msk potatismjöl
  • 0.5 dl ströbröd
  • olivolja lite att steka i
  • 300 g broccolibuketter
  • vatten salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 2.5 msk parmesanost riven
  • 2 st röda paprikor

Gör så här

1
Skölj kikärterna noga i sil, låt rinna av väl. (Stav)mixa med äggula, salt, kajenn och potatismjöl. Forma till 8 små biffar, vänd i ströbröd och stek i olja på medelvärme, cirka 4 minuter på varje sida.
2
Koka broccolin i saltat vatten 1–2 minuter, låt rinna av. Koka upp mjölken under omrörning. Skaka ut mjölet i några matskedar kallvatten i burk med skruvlock, vispa ner i mjölken. Sjud 3 minuter på svag värme, smaka av med salt, peppar och ost. Vänd ner broccolin. Skölj, dela och kärna ur paprikorna, skär till strimlor att knapra till.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 622, Fett 25 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 16 g

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept