Du behöver

  • 2 st kikärtor
  • 1 bitar rotselleri ca 150 g
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft
  • 1.5 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • Till stekning

  • 1.5 msk olja
  • Örtfräst svamp

  • 200 g svamp t ex kantareller, trumpetsvamp, soppar, skogschampinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk hackade örter t ex persilja, basilika, timjan

Gör så här

1
Spola hastigt av kikärterna och låt dem rinna av. Skala och skär selleri och vitlök i mindre bitar.
2
Mixa kikärter, selleri, vitlök, citronsaft och skal, salt och peppar i en matberedare till en slät färs. Forma färsen till små biffar.
3
Stek kikärtsbiffarna i oljan i en stekpanna cirka 3 minuter per sida.
4
Ansa och skär svampen i mindre bitar.
5
Fräs svampen i matfettet i en stekpanna tills det mesta av vätskan kokat in. Krydda med salt och rör i örterna.
6
Servera kikärtsbiffarna med svampen, en klick matlagningsyoghurt, sallad och bröd.

Kommentar:
Tips: Biffarna kan vara lite knepiga att steka eftersom smeten är relativt lös. Rör då i 1 msk potatismjöl så håller de lättare ihop.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept