Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 1 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2.5 msk tomatketchup
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 200 g champinjoner skivade
  • salt och peppar
  • 3 dl jasminris eller basmatiris
  • Vuxentillägg:

  • 0.5 st röd chili finhackad

Gör så här

1
1. Bryn färsen i en stor stekpanna med lite olja. Krydda med curry under tiden.
2
2. Tillsätt vatten, smula ner buljongtärningen. Häll på ketchup och grädde, rör i champinjonerna. Koka röran i 3–4 minuter, smaka av med lite salt och peppar.
3
3. Koka ris och servera till. Fräs hackad chili tillsammans med färsen om du vill ha mer vuxen smak.

Recept // Fler köttfärsrecept