Du behöver
Deg
2 dl vatten
1 dl mjölk
0.25 pkt jäst
1 tsk strösocker
1 tsk salt
3 msk matolja
7 dl vetemjöl special
Fyllning
75 g fetaost
125 g mozzarella
120 g lagrad prästost
1 st ägg
1 st ägg till pensling
Gör så här
Ljumma mjölk och vatten i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite av degvätskan.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader. Grovriv all ost och rör ihop med ett uppvispat ägg.
Kavla ut degen på en väl mjölad yta till en rund platta, som en pizzabotten.
Lägg ut oströran i mitten av degplattan och vik över degkanterna så att det täcker osten helt. Nyp ihop degen ordentligt och kavla ut den igen, så att det blir en rund degkaka, en centimeter tjock.
Lägg över på en papprad plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Skär i bitar och servera brödet varmt.
Det slinker gärna ner en extra bit av det georgiska brödet fyllt med tre sorters ost.