Läsar-recept

Kerstins vitlökskyckling med gräddig sås

Du behöver 600 g kycklinglårfilé allkrydda (innehåller bl a salt, chilipulver, paprika, svartpeppar, muskot och kardemumma) 5.5 st vitlöksklyftor pressade 0.5 dl matlagningsvin eller 1...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • allkrydda (innehåller bl a salt, chilipulver, paprika, svartpeppar, muskot och kardemumma)
  • 5.5 st vitlöksklyftor pressade
  • 0.5 dl matlagningsvin eller 1 msk saft från citron
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl + lite vatten
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

Bryn kycklingbitarna. Strö över kryddan. Sätt ner värmen och tillsätt vitlök, vin och grädde. Låt småputtra cirka 10 minuter eller tills kycklingen känns klar. Red eventuellt av såsen med lite mjöl och smaka av med socker och mer piffi allkrydda om så behövs. Servera med klyftpotatis och wokgrönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top