Kerala kycklingcurry med garam masala

Du behöver 500 g kycklinglårfilé ingefära ca 2 x 2 cm färsk 2 st vitlöksklyftor 2 st rödlökar Till kryddblandningen garam masala 2 tsk korianderfrö...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • ingefära ca 2 x 2 cm färsk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st rödlökar

Till kryddblandningen

garam masala
2 tsk korianderfrö
0.5 st kanelstång
4 st nejlikeblommor hela
1 tsk anisfrö
0.25 st muskotnöt
5 st svartpepparkorn
0.5 dl olja
7.5 st curryblad kan uteslutas
0.5 tsk gurkmeja
1/2–1 tsk salt
1 st limefrukt saften av
1 dl kokosmjölk

Gör så här

1
Skär kycklingen i grytbitar, cirka

2
3 x 3 centimeters bitar. Koka i en gryta med bara lite vatten på svag värme i cirka 5 minuter. Ställ åt sidan.

3
Finhacka ingefäran och vitlöken, skiva rödlöken. Mal de hela kryddorna i en kryddkvarn eller en elektrisk kaffe­kvarn.

4
Hetta upp olja i en stor panna, tillsätt curryblad, som får bryna lite. Bryn därefter skivad rödlök riktigt gyllenbrun, lägg sedan i den hackade ingefäran och vitlöken som får fräsa upp några minuter. Tillsätt gurkmeja och den malda kryddblandningen.

5
Koka upp, rör om. Tillsätt de kokta kycklingbitarna, saltet och limesaften, koka upp, tillsätt kokos­mjölken, rör om.

6
Garnera med några curryblad. Servera med nykokt basmatiris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top