Du behöver
- färsk kyckling (ca 1,3 kg)
- 1 st gul lök
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st röd spansk peppar
- 2 msk olja
- 0.5 tsk ingefära mald
- 1 tsk curry
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl kokosmjölk
- 2 msk hackad persilja
Gör så här
1
Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Dela pepparn längs med, skrapa ur kärnorna och skär den i tunna strimlor.
2
Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i löksorterna, peppar, ingefära, curry, salt och socker. Rör om och låt allt fräsa cirka 1 minut.
3
Lägg i kycklingen och låt den bryna på båda sidor i cirka 5 minuter.
4
Tillsätt citronskal, tomatpuré och kokosmjölk.
5
Lägg på lock och efterstek kycklingen i cirka 25 minuter. Rör ner persiljan.
6
Servera med kokt ris.
Elizabeth Ceesay kommer från västafrikanska Gambia, men har bott i Sverige i 13 år. I Akalla, norr om Stockholm, driver hon matlagningsfirma tillsammans med fem andra tjejer från olika länder.