Kenyansk kokoskyckling

Du behöver färsk kyckling (ca 1,3 kg) 1 st gul lök 1.5 st vitlöksklyftor 1 st röd spansk peppar 2 msk olja 0.5 tsk ingefära...


4 portioner

Du behöver

  • färsk kyckling (ca 1,3 kg)
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd spansk peppar
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk ingefära mald
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Dela pepparn längs med, skrapa ur kärnorna och skär den i tunna strimlor.

2
Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i löksorterna, peppar, ingefära, curry, salt och socker. Rör om och låt allt fräsa cirka 1 minut.

3
Lägg i kycklingen och låt den bryna på båda sidor i cirka 5 minuter.

4
Tillsätt citronskal, tomatpuré och kokosmjölk.

5
Lägg på lock och efterstek kycklingen i cirka 25 minuter. Rör ner persiljan.

6
Servera med kokt ris.


Kommentar:
Elizabeth Ceesay kommer från västafrikanska Gambia, men har bott i Sverige i 13 år. I Akalla, norr om Stockholm, driver hon matlagningsfirma tillsammans med fem andra tjejer från olika länder.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top