Du behöver
Fyllning:
fläsk rökt eller rimmat
1 msk smör
2 st rödlökar
2 krm vitpeppar malen
kryddpeppar minst 1 tsk finkrossad
Deg:
12 st vinterpotatis medelstora råa
6 st potatis kokta skalade
1 1/2 tsk salt
2 1/2-3 dl vetemjöl
vetemjöl till utbakning
vatten och salt att koka i
Det här receptet kommer från Kent Jardhammar, en av Icakurirens skickliga matfotografer.
Själv gör han dem helst helt och hållet av rå potatis, men då blir de grå, och kräver dessutom en van hand. Det här är ett bra nybörjarrecept, anser Kent. Lika bra att laga en stor sats.
Kents tips: Gör inte degen timmar i förväg, då jäser den och luktar mäsk. Men fyllningen kan förberedas. Och kroppkakorna kan lagas färdiga i förväg och värmas i mikro eller smörfräsas i stekpanna på medelvärme.
Nyss rårörda lingon: Häll ca 1 dl frysta lingon per person i en stor skål, strö på ca 2 msk socker per lingondeciliter. Rör med slev till sockret löst sig.