Du behöver
- 8 st tunna skivor kavring
- 100 g marinerade kronärtskockor avrunna
- 2 st salladslökar
- 0.5 st citron
- 2 dl crème fraîche
- salt och peppar
- 1 st gelatinblad 1/2 msk vatten
Servering
bitar av marinerad kronärtskocka
ringar av salladslök
rucola
Gör så här
Ta ut 8 rundlar (cirka 5 centimeter i diameter) ur brödskivorna. Gör en krage till varje brödbit av dubbelvikt bakplåtspapper. Fäst ihop den med en nål eller häftklämma.
Dela kronärtskockorna i riktigt små bitar. Skär löken i fina skivor. Blanda kronärtskockor, salladslök, citronskal, crème fraiche, salt och peppar i en bunke.
Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Låt det ligga så i 5 minuter.
Krama ur gelatinbladet lite lätt och lägg det i en liten kastrull tillsammans med 1/2 msk vatten. Värm på medelvärme tills gelatinet har lösts upp i vattnet.
Blanda ner gelatinet i kronärtskocksblandningen under omrörning. Fördela röran i de 8 rundlarna.
Ställ patéerna kallt i 2–3 timmar. Garnera med bitar av marinerad kronärtskocka, salladslök och rucola.
Tips: Förrätten kan du förbereda dagen innan.
Marinerad kronärtskocka med salladslök och crème fraiche blir både syrligt och krämigt ovanpå kavring.