Katrinplommonsufflé med sötmandlar

Du behöver 1 st katrinplommon (ca 225 g) 1 dl vatten 0.75 dl strösocker 5 st äggvitor 10 st sötmandlar skalade och hackade smör till...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st katrinplommon (ca 225 g)
  • 1 dl vatten
  • 0.75 dl strösocker
  • 5 st äggvitor
  • 10 st sötmandlar skalade och hackade
  • smör till formarna

Gör så här

1
Koka plommonen mjuka (cirka 5 minuter) i vattnet. Häll av vätskan. Hacka plommonen fint eller kör dem i matberedaren tillsammans med sockret.

2
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner fruktmoset och mandeln. Fördela i välsmorda portionsformar.

3
Sätt in formarna i 150 graders ugnsvärme 10–15 minuter eller tills de känns klara. Allt beroende på din ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top