Kasslergryta med kikärter

Du behöver 1 st burk kikärter (200 g) 175 g kassler 1 st purjolök 9 st körsbärstomater 1 msk olivolja 1.5 krm örtpeppar Avokadosalsa: 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st burk kikärter (200 g)
  • 175 g kassler
  • 1 st purjolök
  • 9 st körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 krm örtpeppar

Avokadosalsa:

1 st avokado mogen
1.5 msk pressad citronsaft
2.5 msk turkisk yoghurt eller creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
salt
svartpeppar

Att servera till

bröd eller kokt ris

Gör så här

1
Skölj kikärterna och låt dem rinna av väl. Skär kasslern i strimlor. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skölj körsbärstomaterna.

2
Gör avokadosalsan. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Häll över citronsaft och tillsätt yoghurt. Mixa alltsammans med en stavmixer eller i matberedare till en slät kräm. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Smaksätt med salt och peppar.

3
Fräs kassler och purjolök några minuter. Tillsätt kikärter och tomater. Låt alltsammans bli varmt. Smaksätt med salt och nymald peppar.

4
Ät rätten varm med avokadosalsa och bröd eller kokt ris.


Kommentar:
Fiberrik!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top