Du behöver
- 4 karrékotletter
- 1/2 msk smör
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 dl torrt vitt vin eller äppeljuice
- 1/2 tsk kalvfond
- 15 färska salviablad
- 1 tsk maizenamjöl + 1 msk vatten
Gör så här
1
Skär bort det lilla som finns kvar av ben på kotletterna. Skölj köttet och torka av det väl så att ytan är helt torr.
2
Värm margarin och olja i stekpanna tills fettet börjar bli ljust brunt. Lägg i kotletterna och bryn dem 1-2 minuter på ena sidan.
3
Vänd dem och skruva på en gång ner värmen till lägsta
4
läget. Salta och peppra. Häll vin och fond i pannan. Strimla hälften av salviabladen och lägg ner dem i vinet.
5
Sjud kotletterna under lock 10-15 minuter. De blir torra om de får koka för häftigt. Rör ner redningen och låt skyn nätt och jämnt koka upp igen.
6
Smaka av med salt om så behövs. Garnera med resten av salviabladen.
7
Servera med kokt mjölig potatis eller klibbigt ris och lättkokt broccoli.