Karrékotletter i vitvin

Du behöver 4 karrékotletter 1/2 msk smör 1 msk olivolja salt och peppar 1 dl torrt vitt vin eller äppeljuice 1/2 tsk kalvfond 15 färska...


4 portioner

Du behöver

  • 4 karrékotletter
  • 1/2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl torrt vitt vin eller äppeljuice
  • 1/2 tsk kalvfond
  • 15 färska salviablad
  • 1 tsk maizenamjöl + 1 msk vatten

Gör så här

1
Skär bort det lilla som finns kvar av ben på kotletterna. Skölj köttet och torka av det väl så att ytan är helt torr.

2
Värm margarin och olja i stekpanna tills fettet börjar bli ljust brunt. Lägg i kotletterna och bryn dem 1-2 minuter på ena sidan.

3
Vänd dem och skruva på en gång ner värmen till lägsta

4
läget. Salta och peppra. Häll vin och fond i pannan. Strimla hälften av salviabladen och lägg ner dem i vinet.

5
Sjud kotletterna under lock 10-15 minuter. De blir torra om de får koka för häftigt. Rör ner redningen och låt skyn nätt och jämnt koka upp igen.

6
Smaka av med salt om så behövs. Garnera med resten av salviabladen.

7
Servera med kokt mjölig potatis eller klibbigt ris och lättkokt broccoli.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top