Karljohanssvamprisotto med grillade pilgrimsmusslor

Du behöver 1 l karljohanssvampar 1 liter rensad och färsk, eller 35 g torkad 2 msk olivolja 3 st schalottenlökar hackade 4 dl risottoris t...


4 portioner

Du behöver

  • 1 l karljohanssvampar 1 liter rensad och färsk, eller 35 g torkad
  • 2 msk olivolja
  • 3 st schalottenlökar hackade
  • 4 dl risottoris t ex arborioris
  • 2 dl vitt vin torrt
  • 13 dl hönsbuljong
  • 1 dl parmesanost riven
  • salt och peppar
  • bladpersilja till garnering
  • 10 st pilgrimsmussla
  • olivolja
  • salt och peppar
  • parmesanost en bit

Gör så här

1
Om du ska använda torkad svamp så lägg den i blöt i 30 minuter. Pressa ur så mycket vatten som möjligt, hacka den grovt.

2
Värm upp en tjockbottnad kastrull med olivoljan. Fräs löken och svampen i ett par minuter, tillsätt riset och fräs det ordentligt i ytterligare 2–3 minuter.

3
Häll på vinet och låt det nästan koka bort, rör hela tiden.

4
Häll på lite av buljongen så att det står i höjd med riset. Efterhand som buljongen kokar in så späd med mer buljong. Rör nästan hela tiden. Efter 17–18 minuter bör riset vara klart och det mesta av buljongen tillsatt.

5
Rör i parmesan, krydda med salt och peppar. Risotton ska vara krämig.

6
Hetta upp en grillpanna, vänd musslorna i lite olivolja, salta och peppra. Grilla dem 1 1/2 minut på varje sida, servera till den goda risotton.

7
Hyvla gärna över lite extra parmesan.


Kommentar:
Detta är Göran Hägglunds (kd) favoriträtt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top