Kärleksmums på Icakurirens vis

Du behöver 225 g smör salt en nypa 3 dl vetemjöl (180 g) 1 dl kakao 4 dl strösocker 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker...

Tillagningstid: 30 minuter
48 portioner

Du behöver

  • 225 g smör
  • salt en nypa
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1 dl kakao
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk snabbkaffe finpulvrigt
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g mörk choklad 60-70 procent
  • 1 msk smör
  • 0.75 dl kokosflingor

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Värm ugnen till 175 grader. Pappra en liten långpanna, 30 x 40 cm. Pensla papperet med lite av smöret, och strö salt på.

2
Sikta samman mjöl och kakao

3
i bunke, blanda i socker, bakpulver vaniljsocker, kaffe och salt. Rör jämnt och blanda sist i äggen och svalnat smör till en homogen smet. Bred ut jämnt i långpannan och grädda mitt i ugnen 15–18 minuter (kanterna ska lätt kunna lossas från papperet, men kakan ska vara lite kladdig fortfarande). Låt svalna.

4
Ganache: Värm grädden med ­saltet till kokpunkten i kastrull. Krossa under tiden chokladen (enklast är att upprepat daska det oöppnade paketet i bänken) och rör sedan ut chokladsmulet och smöret i den heta grädden tills allt smält. Bred smeten jämnt över kakan och strö på kokos. Låt stelna innan kakan skärs i rutor, 5 x 5 cm, gärna med pizzaskärare.

5
Kakorna kan frysas.

6
Tips! Ju högre kakaoprocent i ganachen, desto starkare smak. Saltet kan förstås uteslutas om man vill ha en sötare kaka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top