Läsar-recept

Karins persikor under mandeltäcke

Du behöver burkar persikohalvor (800 g) 2.5 st ägg 1 dl strösocker 100 g sötmandel mald 2.5 st bittermandel mald smör Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • burkar persikohalvor (800 g)
  • 2.5 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g sötmandel mald
  • 2.5 st bittermandel mald
  • smör

Gör så här

1
Låt persikorna rinna av. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mandelsorterna.

2
Placera ut persikohalvorna med den kupiga sidan upp i en smord ugnssäker form. Fördela mandelsmeten.

3
Grädda i ugnens nedre del i 200 grader i cirka 20 minuter.

4
Servera med vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top