Karins flundrafilé med currygrädde

Du behöver 2 dl ris långkornigt 4 dl vatten 1.5 tsk salt 1 tsk curry 1 tsk dragon torkad 550 g flundrafiléer 1.5 dl vispgrädde...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl ris långkornigt
  • 4 dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk dragon torkad
  • 550 g flundrafiléer
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk curry
  • 200 g räkor skalade
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

1
Häll risgrynen i en traktörpanna eller stekpanna med hög kant. Rulla samman fiskfiléerna och lägg dem ovanpå riset. Häll vatten i pannan, strö på salt och curry, smula dragonen över. Koka upp och sjud sakta på låg värme 20 minuter. Lättvispa grädden, rör ner curry och dill. Häll och bred ut såsen över rätten i pannan. Strö över räkor och dill.

2
Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top