Karbonader med löksky

Du behöver 200 g nötfärs 0.25 tsk salt svartpeppar 0.5 tsk potatismjöl 1.5 msk vatten margarin att steka i Gör så här 1 Blanda färsen...


2 portioner

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 0.25 tsk salt
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk potatismjöl
  • 1.5 msk vatten
  • margarin att steka i

Gör så här

1
Blanda färsen med salt, peppar och potatismjöl. Rör ner vattnet. Forma vida, platta biffar på fuktad skärbräda och gör rutmönster i ytan med en kniv. Stek dem 1 1/2-2 minuter på varje sida. De ska vara lätt rosa inuti.

2
Löksky: Skär 2 gula lökar i skivor. Bryn dem i 1 msk smör eller olja i stekpanna på medelvärme. Vänd ibland. Tillsätt 1 tsk strösocker som får bryna med. När löken är gyllenbrun, häll på 3/4 dl vatten och 1 msk kalvfond. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
En snabblagad vardagsmiddag på norskt vis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top