Kapten Cooks kaka

Du behöver 150 g smör 6 dl farinsocker 3 st ägg 5.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 2.5 dl nougat 100 g...

Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 6 dl farinsocker
  • 3 st ägg
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl nougat
  • 100 g sötmandel
  • 3 dl riven kokos

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsfast form, cirka 25 x 25 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret och rör ner farinsockret. Häll över i en skål. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten. Skär nougaten i bitar och hacka mandeln. Tillsätt dem och kokosen till smeten. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Skär i rutor och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top