Du behöver
- 3/4 dl ströbröd
- 1 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm malen (vit)peppar
- 500 g mager nötfärs
- 2–3 msk småkapris
- 2 msk smör
- 1 dl (röd)vin, port eller sherry
- 1/2 dl vatten
- 4 portioner pastafjärilar
- 3–4 salladslökar
- olivolja
Gör så här
1
Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar i bunke, låt svälla 10 minuter, annars smakar biffarna bröd.
2
Blanda i färsen, hälften i taget och kaprisen. Forma till 4 biffar. Smörstek till fin färg i drygt medelvarmt stekjärn, cirka 5 minuter på varje sida. Häll i vin och vatten, lägg på lock och låt småputtra 5 minuter ytterligare under lock.
3
Koka pastan efter förpackningens anvisning.
4
Skölj och ansa löken, skär den i bitar. Låt koka med i pastavattnet den sista minuten. Sila pasta och lök från vattnet, häll tillbaka i grytan och ringla i ett par teskedar olivolja.
Näringsvärde: Kcal 537, Fett 15 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 6 g