Kantarellsoppa med rosmaringrädde

Du behöver 1 l kantareller 1 st schalottenlök 2 st vitlöksklyftor skalade smör 5 dl vatten 2 msk kantarellfond (Bong) 3 dl grädde maizena ev...


4 portioner

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor skalade
  • smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kantarellfond (Bong)
  • 3 dl grädde
  • maizena ev

Rosmaringrädde:

1 st rosmarin eller 1
2 tsk salt grovt
3 dl grädde
salt peppar och citronsaft

Gör så här

1
Borsta kantarellerna eller skölj dem om de är jordiga. Spara några kantareller till servering. Skala schalottenlöken och skär den och vitlöken i mindre bitar.

2
Fräs löken med kantarellerna i lite smör. Häll på vattnet, buljongen och grädden.

3

4
Låt koka till en krämig konsistens. Red eventuellt med lite maizena utrört i lite vatten. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.

5

6
Stöt rosmarinen med saltet i en mortel. Vispa grädden. Vänd ner rosmarinen och saltet i grädden. Servera till soppan.


Kommentar:
Detta är ett recept i en trerättersmiddag som tv-kocken Tina Nordström tagit fram.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top