Kantarellsnittar till svampsoppan

Du behöver 500 g kantareller färska 3 st schalottenlökar små 1 msk smör + 2 msk olja persilja ca 1 msk mycket finhackad salt peppar...


12 portioner

Du behöver

  • 500 g kantareller färska
  • 3 st schalottenlökar små
  • 1 msk smör + 2 msk olja
  • persilja ca 1 msk mycket finhackad
  • salt peppar från kvarn
  • 12 skiva baguette
  • 1 st philadelphiaost (200 g)

Gör så här

1
Ansa kantarellerna, klyv de stora i två, låt de små vara hela. Skala och finhacka lökarna.

2
Hetta upp smör och olja i en panna tills smöret får gyllene färg. Lägg i svamp och lök. Vänd och fräs tills svamparna är heta igenom och har fått steksmak. Blanda ner persilja, salta och peppra.

3
Lägg upp kantarellerna på baguetteskivor som bretts med krämost.

4
Serveras varma.


Kommentar:
Ansa kantarellerna dagen före. Låt dem ligga luftigt med en handduk över på svalt ställe. Hacka lökarna och förvara i tät glasburk med skruvlock i kylskåp. Hacka persilja och täck skålen med plastfolie.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top