Du behöver
- 500 g kantareller färska
- 3 st schalottenlökar små
- 1 msk smör + 2 msk olja
- persilja ca 1 msk mycket finhackad
- salt peppar från kvarn
- 12 skiva baguette
- 1 st philadelphiaost (200 g)
Gör så här
1
Ansa kantarellerna, klyv de stora i två, låt de små vara hela. Skala och finhacka lökarna.
2
Hetta upp smör och olja i en panna tills smöret får gyllene färg. Lägg i svamp och lök. Vänd och fräs tills svamparna är heta igenom och har fått steksmak. Blanda ner persilja, salta och peppra.
3
Lägg upp kantarellerna på baguetteskivor som bretts med krämost.
4
Serveras varma.
Ansa kantarellerna dagen före. Låt dem ligga luftigt med en handduk över på svalt ställe. Hacka lökarna och förvara i tät glasburk med skruvlock i kylskåp. Hacka persilja och täck skålen med plastfolie.