Du behöver
- 1 dl hasselnötter
- 12 dl kantareller rensade och delade om stora
- 3.5 msk smör
- 2 st schalottenlökar skalade, finhackade
- 10 st persilja de plockade bladen, finhackade
- salt nymalen svartpeppar
- 1 msk olivolja god
- 0.5 msk sherryvinäger
- 1 st salladsblad sköljda, torra
Gör så här
1
Börja med att rosta hasselnötterna i en ugnsform i 175 graders ugnsvärme 10–15 minuter. Lägg dem i en ren kökshandduk och gnugga bort skalen. Hacka nötterna grovt.
2
Stek kantarellerna i torr stekpanna, tillsätt smöret när vätskan kokat bort och det knäpper i svampen, fortsätt fräsa några minuter. Tillsätt därefter schalottenlök och persilja och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt och lite peppar.
3
Blanda olja och vinäger i en stor skål, vänd i salladsbladen. Lägg upp dem på tallrik, fördela svamp och nötter ovanpå.