Kantarellsallad med rostade hasselnötter

Du behöver 1 dl hasselnötter 12 dl kantareller rensade och delade om stora 3.5 msk smör 2 st schalottenlökar skalade, finhackade 10 st persilja de...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl hasselnötter
  • 12 dl kantareller rensade och delade om stora
  • 3.5 msk smör
  • 2 st schalottenlökar skalade, finhackade
  • 10 st persilja de plockade bladen, finhackade
  • salt nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja god
  • 0.5 msk sherryvinäger
  • 1 st salladsblad sköljda, torra

Gör så här

1
Börja med att rosta hasselnötterna i en ugnsform i 175 graders ugnsvärme 10–15 minuter. Lägg dem i en ren kökshandduk och gnugga bort skalen. Hacka nötterna grovt.

2
Stek kantarellerna i torr stekpanna, tillsätt smöret när vätskan kokat bort och det knäpper i svampen, fortsätt fräsa några minuter. Tillsätt därefter schalottenlök och persilja och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt och lite peppar.

3
Blanda olja och vinäger i en stor skål, vänd i salladsbladen. Lägg upp dem på tallrik, fördela svamp och nötter ovanpå.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top