Kantarellmackor på briochebröd

Du behöver 1,5 l rensade kantareller schalottenlökar 5 msk smör 7 skiva briochebröd flingsalt nymalen svartpeppar 3 msk hackad bladpersilja Gör så här 1 Dela...

Tillagningstid: 30 minuter
7 portioner

Du behöver

  • 1,5 l rensade kantareller
  • schalottenlökar
  • 5 msk smör
  • 7 skiva briochebröd
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk hackad bladpersilja

Gör så här

1

Dela stora svampar i bitar. Skala och skiva löken fint. 2  Fräs löken mjuk i 2  msk av smöret i ca 5  minuter. Ta upp och lägg åt sidan.

2

Hetta upp resten av smöret i stekpannan, fräs kantarellerna knapriga i 5–10  minuter. Blanda i löken.

3

Rosta brödskivorna och toppa dem med svamp- och lökblandningen. Salta, peppra och garnera med persiljan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top