Du behöver

  • 2 msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl gula kantareller
  • 2 msk smör

Gör så här

1
Smält smöret och rör ut vetemjölet. Rör ner mjölken och koka upp under omrörning. Koka 3–4 minuter. Ta kastrullen av plattan och vispa ner äggulorna, en i taget. Sjud upp igen och låt såsen kallna.
2
3
Skala och finhacka löken, rensa svampen och skär ner den. Fräs lök och svamp i lite smör utan att det tar färg. Lägg upp på kökspapper så att överflödigt fett avlägsnas.
4
Rör ner svamp- och lökblandningen i såsen och låt klimpsmeten kallna. Skeda upp den direkt i sopptallriken och häll på den varma buljongen.

Recept // Fler svamprecept